HTML este prescurtarea de la Hypertext Markup Language, ceea ce reprezinta de fapt limbajul pe care browserele de internet il inteleg si cu ajutorul lui pot fi afisate paginile web. Limbajul HTML nu este greu de invatat, asa cum te vei putea convinge din acest curs. Este de ajuns sa cunosti tag-urile de baza ale acestui limbaj (vom vedea mai incolo ce inseamna aceste tag-uri) pentru a putea crea o pagina web.
Pentru aceasta trebuie sa exersezi cat mai mult, incepand cu exemplele din cadrul cursului „HTML pe intelesul tuturor”, sa scrii tu codul pentru fiecare exemplu. In felul acesta vei dobandi foarte repede cunostintele de baza, care te vor ajuta sa creezi pagini web din ce in ce mai performante.
Ce trebuie sa stiu pentru a ma apuca sa invat HTML?
Invatarea limbajului HTML este foarte usoara, nu ai nevoie decat de urmatoarele:
• sa stii sa utilizezi un editor de text (ex: Notepad etc.)
• sa ai cel putin un browser de internet (ex: Microsoft Internet Explorer, Netscape Comunicator etc.)
• sa-ti faci un pic de timp liber (de exemplu o jumatate de ora pe zi), pentru a urma cursul de fata si pentru a scrie tu fiecare exemplu pe care-l vei intalni aici
Despre tag-uri
Tag-urile nu sunt altceva decat niste marcaje sau etichete pe care limbajul HTML le foloseste alaturi de texte pentru a ajuta browser-ul de internet sa afiseze corect continutul paginii web.
Aceste tag-uri (etichete) pot fi de doua feluri:
- tag-uri pereche (un tag de inceput si unul de incheiere). Exemple: <HTML> si </HTML>; <TITLE> si </TITLE>; <HEAD> si </HEAD>;
- tag-uri singulare (nu au un tag de incheiere) Exemple: <HR>, <BR>.
Sa vedem tag-urile de baza pe care trebuie sa le contina un document HTML:
<HTML> - cu acest tag incepe orice document HTML. Prin folosirea acestui tag ii spunem browser-ului ca este vorba de un fisier HTML pentru a il putea afisa.
<HEAD> - intre aceste tag-uri sunt trecute, pe langa titlul paginii, diverse informatii folositoare pentru browser-ul de internet, informatii pe care le vom descoperi pe parcursul acestui curs.
</HEAD> - acesta este tag-ul de incheiere al tag-ului <HEAD>
<TITLE> - cu ajutorul acestei perechi de tag-uri vei putea da un titlu documentului tau. Astfel, textul pe care il vei scrie intre aceste tag-uri va fi afisat in bara de titlu a documentului.
</TITLE> - este tag-ul de încheiere al tag-ului <TITLE>. Arata sfarsitul titlului documentului.
<BODY> - odata cu acest tag incepe continutul paginii web. Tot ce vei scrie intre tag-urile <BODY> si </BODY> va fi afisat, de catre browser, pe ecranul monitorului.
</BODY> - ii spui browser-ului ca ai terminat de scris continutul paginii. Tot ceea ce vei scrie dupa acest tag nu va mai fi afisat.
</HTML> - este tag-ul de încheiere al tag-ului <HTML>. Codul oricarui document se termina cu acest tag.
Ce sunt atributele?
Atributele pot fi definite ca niste proprietati ale tag-urilor. Atributele se pun numai in tag-ul de inceput. Daca un tag nu are nici un atribut, atunci browser-ul va lua in considerare valorile implicite ale tag-ului respectiv. Pentru a intelege mai bine notiunea de atribut sa vedem cateva exemple.
Iar daca vreti sa aflati mai multe detalii accesati :www.Ecursuri.ro